CA Fastigheter startar byggnationen av Brf Nordstjärnan i Karlskrona

Pressmeddelande , Kalmar 2015-11-25


 Efter många års arbete med projektet kan vi nu stolt meddela att vi startar byggnationen av Brf Nordstjärnan. Intresset från våra kunder har varit stort och i dagsläget är mer än hälften av lägenheterna sålda. Vi hoppas och tror att våra kunders förväntningar kommer att överträffas, säger CA Fastigheters regionchef Ulf Åberg.

På Möllebacksgränd i Karlskrona startar nu CA Fastigheter byggnationen av den kvalitativa byggnaden som kommer att innehålla 18 välplanerade lägenheter med generösa balkonger. Högst upp finns ”kronan på verket”, ett penthouse, som likt många av de övriga lägenheterna, har utsikt över hela Karlskrona. Från den redan upphöjda positionen kommer byggnaden att sträcka sig sju våningsplan upp med utblickar över Karlskronas takåsar och skärgård.

Brf Nordstjärnan erbjuder ett modernt boende med kvalitetsanspråk utöver det vanliga, något som främst brukar förknippas med storstadsregioner. En stram, samtida arkitektur med genomgående högklassiga materialval. Samtliga bostäder har garageplats i fastigheten varifrån man tar hissen upp till bostaden. Det centrala läget gör stadskärnan och dess serviceutbud till en naturlig och betydelsefull del av boendet.

Inflyttning beräknas ske under våren 2017.

Bakom byggnationen står CA Fastigheter AB, en familjeägd fastighetskoncern som idag drivs av tredje generationen. Koncernen bedriver idag främst förvaltning och utveckling av eget ägda fastigheter belägna i södra Sverige. Fastighetsbeståndet omfattar ca 750 000 kvm i sju regioner med kontor på åtta orter i Sverige; Borås, Jönköping, Kalmar, Lomma, Malmö, Stockholm och Växjö. Huvudkontoret finns i Kalmar. Utöver den svenska verksamheten äger företaget även fastigheter i Tyskland, Ryssland och Estland.
Produktion av högkvalitativa bostadsrätter är en stor del av CA-koncernens verksamhet och för närvarande uppförs, förutom Brf Nordstjärnan, ca 250 bostadsrättslägenheter på Östermalm i Stockholm, i Lomma Hamn och på Varvsholmen i Kalmar.

För mer information se projektets hemsida www.nordstjärnan.nu eller kontakta
Regionchef Ulf Åberg, 0455-827 75, 070-879 45 76, ulf.aberg@cafastigheter.se
Affärsutvecklare Mikael Holmgren, 0708-227108, mikael.holmgren@cafastigheter.se