Hyresavtal med Systembolaget AB

Pressmeddelande 2018-06-28

CA Fastigheter AB har tecknat hyresavtal med Systembolaget AB för etablering i Gasverket, Norra Djurgårdstaden Stockholm.

I ett av Europas största stadsutvecklingsprojekt, Norra Djurgårdsstaden, enbart 5 minuters cykeltur från Stureplan, med närhet till både hav och Kungliga Djurgårdsparken ligger Gasverket. En dold industrijuvel, som i över 100 år försörjt Stockholm med gas, omvandlas nu med omsorg till en levande stadsdelskärna fylld med handel, kontor och bostäder. Med fokus på kultur, upplevelser och gastronomi samt all tänkbar stadsdelservice, kommer Gasverket och dess vackra tegelbyggnader ritade av Ferdinand Boberg vara en given destination för alla Stockholmare.

Det är mycket glädjande att kunna erbjuda lokaler till Systembolaget i Gasverket. Det är en betydelsefull hyresgäst för oss och ett starkt startskott på vår utveckling av denna nästintill magiska plats”, säger Pernilla Claesson, regionchef Stockholm, CA Fastigheter AB.

Avtalet med Systembolaget avser drygt 700 kvm i Hus 20, Maskinhuset. Lokalen är en gammal maskinhall med 12 meter i rumshöjd och nästan lika höga fönsterpartier som nu genomgår en ordentlig men varsam omvandling till modern butikslokal med bevarad industrikaraktär, däribland en synlig travers. Butiken ska stå öppningsklar hösten 2019.

För ytterligare information:
Pernilla Claesson, Regionchef Stockholm, CA Fastigheter AB
070-954 03 44
pernilla.claesson@cafastigheter.se

Malin Claesson Stenström, Uthyrning Stockholm, CA Fastigheter AB
073-923 97 59
malin.claesson@cafastigheter.se

 

Om CA Fastigheter AB

CA Fastigheter AB ingår i Claesson & Anderzén AB koncernen, ett familjeägt investmentbolag, som idag drivs av tredje generationen. CA Fastigheter AB bedriver främst fastighetsförvaltning och Fastighetsutveckling av eget ägda fastigheter belägna i södra Sverige. Förvaltningen, som omfattar ca 650 000 kvm, är indelad i tio regioner med kontor på sex orter i Sverige, Stockholm, Borås, Jönköping, Kalmar och Malmö. Huvudkontoret finns i Kalmar. Utöver den svenska verksamheten äger företaget även fastigheter i Tyskland, Ryssland och Estland.

Förvaltningen bedrivs till största delen med egen personal, såväl vad avser teknisk och ekonomisk administration som teknisk skötsel. Målsättningen med koncernens fastighetsägande är att förvalta och utveckla befintliga fastigheter för att maximera långsiktig värdeutveckling. Detta skall åstadkommas genom att koncentrerar fastighetsbeståndet till centralt belägna fastigheter, i vilka vi tillhandahåller bostäder och kommersiella lokaler med hög standard och med bästa tänkbara service gentemot våra hyresgäster.

 

CA Fastigheter AB, Region Stockholm
Humlegårdsgatan 19 A
114 46 Stockholm
Tel 08-441 55 00