CA och Panorama bygger nya landmärket Strato på Södermalm

Pressmeddelande 2019-11-27

CA Fastigheter och Panorama Properties utvecklar tillsammans den sista delen av Tobaksmonopolet. I kvarteret som är beläget mitt på Södermalm uppförs Strato, ett unikt torn som höjer sig hela 19 våningar över Stockholm och gårdshuset Maria på 6 våningar. Dessutom totalrenoveras varsamt ett kontorshus som ritades på 1930-talet av arkitekten Ivar Tengbom. Totalt tillskapas 130 bostadslägenheter och ca 3500 kvm kommersiell yta. De kommersiella ytorna planeras att användas för bl.a. en co-working-aktör och två restauranger.

-

I fredags tog vi första spadtaget i det som kommer att bli ett nytt landmärke centralt på Södermalm. Strato kommer genom sin höjd för alltid att vara en del av Stockholms stadsiluett säger Johan Damne, VD CA Fastigheter.

- I kvarteret skapar vi goda förutsättningar för att kunna kombinera boende, arbete och fritid. De boende kommer kunna samnyttja bekväma servicetjänster som leveranser, reception, kemtvätt samt funktioner som gym, mötesrum, kontorsarbetsplatser m.m. med de som har sin arbetsplats i co-working-lokalerna. Tillsammans med kvarterets restauranger, garage etc. är vi övertygade att detta kommer bli ett riktigt attraktivt boende säger Andreas Arkling, vd och grundare Panorama.

- Under rådande marknadsläge och utan att ha inlett någon som helst förförsäljning av lägenheter var det inte en självklarhet att starta projektet. Det visar på den beslutsamhet, genomförandekraft och finansiella styrka som CA Fastigheter besitter fortsätter Johan Damne.

För mer information vänligen kontakta 
Johan Damne, CA Fastigheter AB +46 (0)70 586 03 30
Andreas Arkling, Panorama Properties AB +46 (0)70 992 91 71


Om CA Fastigheter 
CA Fastigheter AB ingår i Claesson & Anderzén AB koncernen, en familjeägd investmentbolags-verksamhet, som idag drivs av tredje generationen. CA Fastigheter AB bedriver främst fastighetsförvaltning och fastighetsutveckling av eget ägda fastigheter belägna i södra Sverige. Förvaltningen, som omfattar ca 700 000 kvm, är indelad i tio regioner. Huvudkontoret finns i Kalmar. Utöver den svenska verksamheten äger företaget även fastigheter i Tyskland, Ryssland och Estland.