CA Fastigheter bygger landmärke

Pressmeddelande , Karlskrona 2015-02-06

CA Fastigheter bygger landmärke centralt i Karlskrona!

I kvarteret Nordstjärnan på Möllebacksgränd kommer CA Fastigheter att uppföra en kvalitativ byggnad innehållande 18 st välplanerade lägenheter med generösa balkonger. Högst upp finns ”kronan på verket”, ett penthouse, som likt många av de övriga lägenheterna, har utsikt över hela Karlskrona

Från en redan upphöjd position på Möllebacken, sträcker sig byggnaden sju våningsplan upp mot himlen med utblickar över Karlskronas takåsar och skärgård. Nordstjärnan erbjuder ett boende som annars kanske mest förekommer i de större städerna. En stram, samtida arkitektur med genomgående kvalitativa materialval är vad bostadsrättsinnehavarna kan vänta sig. Samtliga bostäder har garageplats i fastigheten varifrån man tar hissen upp till bostaden. Det centrala läget gör stadskärnan och dess serviceutbud till en naturlig och betydelsefull del av boendet.

– Vi har funnits på plats i Karlskrona i mer än 25 år och märker att det finns en stark framtidstro här i staden. Därför har vi valt att satsa och erbjuda något utöver det vanliga. Att bo i Nordstjärnan kommer vara att uppleva staden från sin bästa sida. Det är nära till allt och man kan njuta av både folkliv, service, takåsar och sjöfart från första parkett. Nordstjärnan är en byggnad som sträcker på sig stolt mellan historia och framtid, precis som Karlskrona, säger Ulf Åberg, regionchef på CA Fastigheter i Karlskrona.

Byggnationen beräknas ta 15 månader med preliminär start under hösten 2015.

Fakta Nordstjärnan:
• Byggstart hösten 2015
• Byggtid 15 mån
• Säljstart april 2015
• Antal lägenheter 18
• Lägenhetsstorlekar 60-150 kvm
• 7 våningsplan
• Garage finns i fastigheten
• Fastighetsadress: Norra Möllebacksgränd, Karlskrona
• Arkitekter, Tengbom
Bakom byggnationen står CA Fastigheter AB vilken är en familjeägd fastighetskoncern som idag drivs av tredje generationen. Koncernen bedriver idag främst fastighetsförvaltning och fastighetsutveckling av eget ägda fastigheter belägna i södra Sverige. Förvaltningen, som omfattar ca 750 000 kvm, är indelad i åtta regioner med kontor på åtta orter i Sverige; Borås, Jönköping, Kalmar, Karlskrona, Lomma, Malmö, Stockholm och Växjö. Huvudkontoret finns i Kalmar. Utöver den svenska verksamheten äger företaget även fastigheter i Tyskland, Ryssland och Estland.
För mer information:
Ulf Åberg, regionchef Karlskrona, ulf.aberg@cafastigheter.se
0455-827 75, 070-879 45 76

Bilder:
Utsiktsbild från takterrasslägenhet samt entrébild.